19:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Lira BK - Ohtana/Aapua FF

Ohtana/Aapua bortabesegrar Lira på Porsö IP med 0-2 (0-1)

Första halvlek inleds bra av Lira och OAFF får under första kvarten mest ägna sig åt försvarsspel. Man gör det riktigt bra och Lira skapar inte speciellt mycket, den bästa chansen är ett skott tätt utanför. I den 17:e minuten slår Kotten en lång boll ut på vänsterkanten till Magnus Krekula - som tar ner bollen och dribblar sig förbi en av backarna, kommer ner mot kortlinjen där han avancerar in i straffområdet, passerar nästa back och prickskjuter in bollen i det bortre krysset - ett riktigt drömmål, inte olikt Pär Alapääs mot PSFF. Målet dämpar Liraspelarnas offensivlusta och OAFF får mer utrymme för offensiven där ett instick av Johan Svanlöv till Johannes Pekkari är vår bästa chans i slutet av halvleken. Trots att Lira-dominansen avtar skapar laget ändå ett par vassa chanser där en nick i stolpen är Liras bästa målchans. Vi går till paus med ledning 1-0 - knappast rättvist sett till spelet och chanserna under första 45.

Andra halvlek startar OAFF klart bättre och dominerar under den första halvtimmen. I den 55:e minuten får Magnus Krekula bollen på mittplan där han ser David Pekkari ta en djupledslöpning - passningen från Magnus blir perfekt och David kan fri med målisen slå in 2-0 mellan benen på målvakten. OAFF skapar nu flera lägen och i den 60:e minuten jublar vi för 3-0 när Johannes Pekkari tar sig i skottläge, målvakten gör en fotparad och David Pekkari slår in returen - döm om vår förvåning när ass. domaren vinkar för offside - väldigt tveksamt tycktes det. David har några minuter senare ett jätteläge när han från 3-4 meter inte får ordning på boll och fötter utan målvakten kan rädda. Sista kvarten jämnar Lira ut spelet utan att få något större tryck mot OAFF-målet, bästa chansen är en frispark som smiter utanför Kottens vänstra stolpe. Efter 93 minuter blåser domaren av matchen som slutar 0-2.

Sett över 93 minuter är OAFF:s seger rättvis då man skapar fler målchanser än Lira. Första halvlek är inte bra från OAFF men första halvtimmen i andra är däremot riktigt bra, ingen spelmässig höjdare men hårt jobb i 90 minuter tog loven av ett något orutinerat Lira. Plussen idag går till Kotten Ylipää som håller nollan och spelade ett stabilt målvaktsspel. Backlinjen var 100% där alla gjorde fina insatser, plusset går till Martin Krekula som alltid står rätt och vars snabbhet gör att han reder ut det mesta. På mittfältet fick vi inte riktigt igång spelet men att möta OAFF:s hårt arbetande mittfält är en mardröm för alla lag i serien. Plusset på mittfältet går till Magnus Krekula som avgjorde matchen med ett utsökt 1-0 mål och även spelade fram till slutresultatet 2-0. Anfallsmässigt hade vi det svårt i första halvlek men det blev bättre ju längre matchen fortskred. Plusset går till David Pekkari som satte 2-0 och även gjorde ytterligare ett mål som blev bortdömt.

Domare Per-Anders Blind ledde matchen på ett säkert sätt.